Peruna-lohiuunimunakas

Peruna-lohiuunimunakas 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso
Kesäkurpitsan vetinen rakenne napakoituu uunissa herkulliseksi, kun laitat viipaleet munakasmassan päälle.

Ainekset

500 g keitettyjä varhaisperunoita
200 g kesäkurpitsaa
150 g kylmäsavulohiviipaleita
1 rkl öljyä

munakasmassa

6 kananmunaa
1 dl kermaa
1/2 tl suolaa
2 rkl kapriksia
1 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa keitetyt varhaisperunat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Sekoita munakasmassan ainekset kulhossa.

2. Voitele uunivuoka (tilavuus 11/2–2 l) öljyllä. Nosta vuokaan perunapalat. Kaada päälle munakasmassa. Laita pinnalle kylmäsavulohi-ja kesäkurpitsaviipaleita.

3. Kypsennä uunimunakasta 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Munakas on mainio arkiruoka:

savulohi-pinaattimunakas

Savulohi-pinaattimunakas

papumunakaspannu

Papumunakaspannu

kalkkuna-parsakaalimunakas

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa

Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat