Peruna-pekoni-hernesalaatti
Tällä perunasalaatilla talttuu saletisti kovempikin nälkä. Perunoiden kaveriksi lisätään paahdettua pekonia sekä sipulia, herneitä ja rucolaa. Muhkean makukimaran viimeistelee majoneesista sekä jogurtista sekoitettu kastike. Grillaa peruna-pekoni-hernesalaatin lisukkeeksi erilaisia maistuvia makkaroita.
Ainekset
- 1 pkt pekonia
- 700 g keitettyjä uusia perunoita
- 2-3 kesäsipulia
- 2 avomaankurkkua
- 200 g tuoreita herneitä (tai pakasteherneitä)
- kourallinen rucolaa
Kastike
- 3 rkl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään.
2. Suikaloi pekoni, viipaloi perunat ja hienonna sipulit varsineen. Kuori kurkut ja paloittele ne.
3. Laita pekonisuikaleet isolle paistinpannulle tai muurikalle paistumaan. Kun pekoni alkaa ruskistua ja rapeutua lisää pannulle perunat ja sipulit. Paista aineksia välillä käännellen niin, että perunat saavat väriä. Lisää sitten herneet ja anna niiden kuumentua. Nosta pannu sivuun ja kääntele joukkoon kurkkupalat ja rucola.
4. Jaa salaatti lautasille ja viimeistele kastikkeella.
Lisää maukkaita perunasalaatteja:
Kotiliesi.fi: Papu-peruna-kalkkunasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous