Perunapaistos
Perunapaistos toimii ruoan lisukkeena, mutta sen voi myös tarjota pääruokana vihreän salaatin kera. Paistoksen päälle kannattaa ripotella voimakasta juustoraastetta, kuten esimerkiksi mustaleimaa!
Ainekset
Perunapaistos
- 600-700 g jauhoisia perunoita
- 2 dl kevytmaitoa (tarvittaessa laktoositonta)
- 1 kananmuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- muutama oksa tuoretta timjamia
- 4 rkl voimakasta juustoraastetta (mustaleima)
- 1 tl öljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
Perunapaistos valmistuu näin helposti:
- Kuori ja viipaloi perunat, sekoita maito, muna, suola ja pippuri.
- Voitele vuoka ja lado siihen perunaviipaleita, ripauta väliin hiukan juustoa ja timjamia.
- Kaada munamaito päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, peitä tarvittaessa leivinpaperilla.
- Tarkista perunoiden kypsyys ja tarjoa vuoka salaatin kera. Tarjoa perunapaistos muun ruoan lisukkeena tai salaatin kanssa.
Katso myös: Peruna-vuohenjuustogratiini hurmaa
Lue myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous