Reseptit

Perunapaistos

Perunapaistos toimii ruoan lisukkeena, mutta sen voi myös tarjota pääruokana vihreän salaatin kera. Paistoksen päälle kannattaa ripotella voimakasta juustoraastetta, kuten esimerkiksi mustaleimaa!

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunapaistos

  • 600-700 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl kevytmaitoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 4 rkl voimakasta juustoraastetta (mustaleima)
  • 1 tl öljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

Perunapaistos valmistuu näin helposti:

  1. Kuori ja viipaloi perunat, sekoita maito, muna, suola ja pippuri.
  2. Voitele vuoka ja lado siihen perunaviipaleita, ripauta väliin hiukan juustoa ja timjamia.
  3. Kaada munamaito päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, peitä tarvittaessa leivinpaperilla.
  4. Tarkista perunoiden kypsyys ja tarjoa vuoka salaatin kera. Tarjoa perunapaistos muun ruoan lisukkeena tai salaatin kanssa.

Katso myös: Peruna-vuohenjuustogratiini hurmaa

Lue myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

X