Reseptit

Perunasalaatti

Mausta perunasalaatti simppelisti mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 parsakaali
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 0.5 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 3 varrellista sipulia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä
  • pinaatin- tai salaatinlehtiä

kastike:

  • 1 sitruunan mehu
  • 1.5 dl ölyä
  • 3 rkl (dijonin)sinappia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Paloittele parsakaali. Kiehauta palat miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Viipaloi perunat ja leikkaa varrelliset sipulit renkaiksi.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää perunat, parsakaali sekä sipulit ja kuumenna niitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

X