Reseptit

Perunasose-nyhtökauravuoka

Perunamuu­sipaistokseen sopii sekä nyhtökaura että Härkis. Mausta muusi­ kerrosten väliin tuleva kasviseos hyvin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen

Perunasosevuoan vegeversio rikastetaan nyhtökauralla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunasose-nyhtökauravuoka:

  • 1 pkt nyhtökauraa (tai Härkistä)
  • noin 7 dl perunamuusia
  • 1-2 munaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa tai timjamia
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • juustoraastetta
  • (voinokareita)

Valmistusohje

1. Silppua sipulit ja juurekset hyvin pieneksi silpuksi. Kuullota silppuja öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuumenna. Kaada pannulle vesi ja soija.

2. Murenna sekaan nyhtökaura tai Härkis. Kuumenna hiljalleen pari minuuttia. Lisää mausteet ja tarvittaessa vähän vettä.

3. Sekoita munat perunamuusiin. Pane puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle kasvisseos ja peitä lopulla muusilla.

4. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi muutamia voinokareita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Vinkki: Jaa ainekset kahteen pieneen vuokaan ja pakasta toinen vuoka.

Kokeile myös näitä ihania uuniruokia:

kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista

Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista

jauheliha-perunasoselaatikko

Jauheliha-perunasoselaatikko

sheperd's pie lammaspaimenen paistos

Sheperd’s pie  eli lammaspaimenen paistos

Kotiliesi.fi: Rapu-kuha-perunasoselaatikko

X