Reseptit

Pienet kala-katkarapuleivät

Kokoa pienet kala-katkarapuleivät maukkaasta ruispaahtoleivästä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

32

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • viipaletta ruispaahtoleipää

Täyte

  • 150 g pieniä pakastekatkarapuja
  • 2-3 keitettyä munaa
  • 150 g kylmäsavukirjolohta
  • pieni nippu tilliä
  • pieni nippu ruohosipulia
  • 200 g katkaraputuorejuustoa

koristeeksi

  • katkarapuja tai lohiruusukkeita
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Tee ensin täyte. Sulata, kuivaa ja hienonna katkaravut. Kuori ja hienonna munat. Hienonna lohi, tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet katkaraputuorejuuston joukkoon.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä puolet leipäviipaleista alustalle. Levitä kaksi kolmasosaa seoksesta leipäviipaleilla ja säästä kolmannes. Nosta toiset leipäviipaleet täytteen päälle. Voit kääräistä leivät kelmuun tai folioon ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä myös loput täytteestä peitettynä.

Levitä loput täytteestä leipien päälle ja leikkaa täytetyt ja päällystetyt leipäviipaleet neljään osaan. Koristele leivät katkaravuilla tai lohiruusukkeilla ja yrteillä.

X