Reseptit

Pienet kanahampurilaiset

Pienistä hampurilaissämpylöistä kootaan lasten juhlien kanahampurilaiset.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 pientä sämpylää
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 1/3 pala hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl noin (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

pinnalle:

  • maitoa
  • seesaminsiemeniä

Broileripihvit

  • 400 g broilerijauhelihaa
  • 1 muna
  • 0.5 dl vettä
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl mietoa chilimausteseosta
  • suolaa
  • pippuria

Hampurilaiskastike:

  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl ketsuppia

Valmistusohje

 

Pienet hampurilaissämpylät:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja rasva. Alusta nesteeseen sen verran jauhoja, että saat kimmoisan ja pehmeän taikinan. Anna taikinan kohta kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele pieniksi sämpylöiksi. Kohota peitettynä noin 15 minuuttia.  Sipaise sämpylät maidolla ja ripottele ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hampurilaisen broileripihvit:
Anna korppujauhojen turvota hetki vedessä. Lisää muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 8-10 pihviä. Paista pihvit öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi.

Hampurilaiskastike:
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jonkin aikaa.

X