Reseptit

Pienet kurkkufetasalaatit kupeissa

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni kurkku
  • vihreää salaattia (esim.vuonankaalia)
  • 100 g fetajuustoa

kastike:

  • 2 rkl oliivilöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Tee vaihteeksi fetasalaatti pieniin juomalaseihin ja nauti alkupalana.

1. Pese kurkku ja kuutioi se. Pese salaatti lävikössä ja kuivaa hyvin mieluiten salaattilingossa. Murenna fetajuusto pieniksi muruiksi käsin taihaarukalla.

2. Kokoa aineksista alkupalat kerroksittain vaikka juomalaseihin.

3. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa haarukalla vispilöiden. Tarkista suolan ja sokerin määrä maistamalla.

4. Valuta kastiketta salaateille, anna tekeytyä hetki ja tarjoile.

X