Reseptit

Pienet minttusuklaabrowniet

Annoskokoiset minttusuklaabrowniet ovat loistavaa jälkiruokaa. Tarjoiluun voi lisätä myös vaniljajäätelöä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g tummaa minttusuklaata
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

  • 6-8 minttusuklaapalaa
  • tarjoiluun:
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Annoskokoiset minttusuklaabrowniet sopivat vaikka juhla-aterian jälkiruoaksi. Tee taikina valmiiksi vuokiin ja paista hetkeä ennen tarjoilua.

1. Sulata voi kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää paloitellut suklaat. Anna suklaan sulaa seosta sekoitellen.
2. Lisää sokeri ja kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen. Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jaa taikina pieniin uuninkestäviin annosvuokiin tai vaikkapa blinipannuihin. Painele pinnoille muutama minttusuklaapala ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
4. Jäähdytä hieman ja tarjoile vielä lämpimät annosbrowniet vaniljajäätelön kera.

X