Pienet parsapiiraat
Pienet parsapiiraat maistuvat parhaimmilta, kun niihin on käytetty tuoretta parsaa. Piiraat voi valmistaa myös pakastetusta parsasta.
Ainekset
Taikina
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl Kylmää vettä
Täyte
- 1 tlk vihreää parsaa tai 1 pkt pakastettua parsaa
- 1 ruukku basilikaa
- 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
- 2-3 rkl pestoa
- 3 munaa
- rouhittua mustapippuria
- (mineraalisuolaa)
Valmistusohje
Nypi pehmeän rasvan joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 18 osaan ja kauli palat pieniin foliovuokiin sopiviksi levyiksi. Painele levyt vuokiin.
Valuta ja paloittele parsat. Hienonna basilika. Jaa parsanpalat ja basilika taikinan päälle vuokiin.
Sekoita keskenään ruokakerma, pesto sekä munat ja mausta seos mustapippurilla sekä tarpeen mukaan mineraalisuolalla. Kaada seos muiden täyteaineiden päälle vuokiin.
Paista piiraita 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Kommentit
Vihreä pesto käy hyvin.
Kommentit
Tuleeko tähän siis vihreää pestoa?
Vihreä pesto käy hyvin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous