Reseptit

Pienet sämpylät

Pienet sämpylät sopivat buffet-pöydän tarjottaviksi vaikkapa tuorejuuston tai piparjuurilevitteen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl Kylmää vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl merisuolaa
  • 10 dl spelttijauhoja
  • 3 dl tavallisia vehnäjauhoja

Pinnalle

  • kurpitsansiemeniä tai wasabipähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Murenna hiiva kylmään veteen, lisää suola ja öljy. Lisää jauhot taikinaan ja alusta taikina pehmeän kimmoisaksi. Ripauta pinnalle vähän jauhoja, peitä kulho muovikelmulla ja pyyhkeellä ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä viitisen minuuttia. Leivo taikinasta tankoja, paloittele ja pyörittele pieniksi sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin, pistä jokaiseen sämpylään kurpitsansiemen tai wasabipähkinä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

X