Pihlajanmarjajäädyke
Voit käyttää pihlajanmarjajäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta.
Ainekset
- 2 keltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 2 dl pihlajanmarja-omenasosetta
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pihlajanmarja-omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieneen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta.
Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.
Vihje:
Voit käyttää jäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta. Jos teet jäädykkeen kiehautetuista ja soseutetuista marjoista, käytä kaksi desilitraa tomusokeria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous