Reseptit

Pikapaistettuja vihanneksia, papuja ja pähkinöitä

Juuri tämän helpommaksi ruoan valmistus ei voi mennä. Pilko pannulle kasviksia, höystä pähkinöillä sekä pavuilla ja valmista tuli.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 cm:n pala porkkanaa
  • 250 g parsakaalia
  • 100 g pinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 250 g keitettyjä valkoisia papuja tai veteen säilöttyjä papuja valutettuina
  • 100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tilkka kasvislientä

Valmistusohje

Tarjoa pikapaistettuja vihanneksia, papuja ja pähkinöitä keitetyn täysjyväriisin tai -ohran ja salaatin kanssa.

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, inkivääri sekä porkkanat.
  2. Huuhdo ja paloittele parsakaali. Huuhdo pinaatti.
  3. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa tai suuressa paistinpannussa.
  4. Lisää valkosipuli sekä inkivääri ja paista niitä pari minuuttia.
  5. Lisää porkkanat sekä parsakaali ja jatka paistamista pari minuuttia.
  6. Lisää pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Lisää pavut sekä rouhitut pähkinät.
  7. Mausta seos maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  8. Lisää tilkka kasvislientä ja hauduta hetki.

Voit halutessasi lisätä myös annokseen esim. paistettua tofua.

X