Reseptit

Pikapaistetut naudan ulkofileeviipaleet ja mausteöljykastiketta

Pikapaistettujen naudan ulkofileeviipaleiden kanssa maistuu raikas kaalisalaatti. Seuraksi voi myös keittää uusia perunoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-800 g marmoroitunutta naudan ulkofileetä
  • 3 rkl soijaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1.5 tl karkeaa mustapippurirouhetta

Mausteöljy

  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl soijaa
  • 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • chilirouhetta
  • sormisuolaa
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

 

Leikkaa liha lehdenohuiksi viipaleiksi. Sekoita fariinisokeri, soija ja öljy keskenään. Lisää sekaan mustapippurirouhe. Pane lihapalat muovipussiin, kaada päälle marinadi. Anna maustua pari tuntia

Sekoita mausteöljykastiketta varten öljyyn mausteet ja sitruunaviipaleet. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

Ota lihapalat marinadista ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Kuumenna parilalevy ja paista viipaleet hyvin kuumalla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa liha vastapaistettuna  kaalisalaatin, retiisien, riisin ja mausteöljyn kanssa.

X