Reseptit

Pinaatilla maustettu munakasrulla

Munakasrulla on helppo arkiruoka, joka maistuu hyvin vaikkapa lounaaksi. Mehevä munakasrulla syntyy pinaatista, joka saa kaverikseen aurinkokuivattuja tomaatteja ja maitorahkaa.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa

täyte:

  • 1 dl maitorahkaa (0,4 % rasvaa)
  • 100 g marinoituja latva-artisokan sydämiä
  • 100 g paahdettuja paprikoita
  • 5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 25 g rucolaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Mehevä pinaatilla täytetty munakasrulla on mainio lounasruoka.

1. Tee ensin pohja. Sekoita kaikki aineet kulhossa hyvin ja anna turvota puolen tunnin ajan.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.

3. Pohjan kypsyessä valmista täyte. Sekoita rahkan joukkoon suikaloidut artisokat, tomaatit, paprikat sekä mausteet.

4. Levitä seos tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle huuhdellut rucolan lehdet ja kääri munakas rullalle. Leikkaa siitä paksuja siivuja ja tarjoa kylmänä tai kuumenna siivut nopeasti uunissa ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ohje: Alex Nurmi

X