Pinaatti-kalakeitto

Pinaatti-kalakeitto 

30-60 min
Keskitaso
Pinaatti-kalakeittoon tulee perattua savukalaa tai vaikkapa tonnikalaa. Ruodoista ei siis ole pelkoa.

Ainekset

2 porkkanaa
1 Rosamunda-peruna
1 pieni sipuli
75–100 g tuoretta pinaattia
1 l kalalientä kuutiosta
1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
2 dl ruokakermaa
1/2–1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
250 g perattua savukalaa
2 keitettyä munaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele peruna, sipuli ja porkkanat. Keitä kasvikset pehmeiksi kalaliemessä.

2. Ryöppää pinaatinlehtiä hetki kiehuvassa vesitilkassa. Puserra kuivaksi ja lisää keittoon. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää suuruste ja kerma. Keitä hetki ja mausta keitto.

3. Lisää ruodottomaksi puhdistettu savukala ja munanpuolikkaat valmiisiin keittoannoksiin.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:

Avainsanat