Reseptit

Pinaatti-savulohicalzone

Puolikuun muotoinen calzone on mehevin ja ruokaisin pizza.Tässä reseptissä se saa täytteekseen pinaattia ja savulohta sekä basilikaa ja tomaattikastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos pizzataikinaa
  • 1 annos tomaattikastiketta
  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 300 g lämminsavulohta
  • 2-3 palloa mozzarellaa

Valmistusohje

Tässä reseptissä se saa täytteekseen pinaattia ja savulohta sekä basilikaa ja tietysti tomaattikastiketta. Kokonaisista, laadukkaista Mutti-purkkitomaateista syntyy täyteläinen pizzakastike.

Tee pinaatti-savulohicalzone näin:

Valmista taikina ja anna kohota.

Kiehauta pinaatti, puserra kuivaksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja silputulla basilikalla. Leikkaa mozzarellaviipaleiksi, perkaa savulohi ruodottomiksi paloiksi.

Kauli taikina leivinpaperiarkkien päällä kahdeksi halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pohjaksi.Levitä pohjien toiselle puoliskolle tomaattikastiketta. Lisää päälle
pinaatti, savukala ja mozzarella.Käännä pohjan toinen puolisko täytteen päälle niin, että syntyy puolikuun muotoinen umpipizza. Nipistele reunat hyvin kiinni.

Kypsennä calzonet 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tarkista, että pohja on täysin kypsä.

X