Reseptit

Pinaatti-tonnikalavuoka

Leipäpaistoksen pohjalla on pinaattia ja tonnikalaa, jonka voi hyvin myös korvata savukalalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g babypinaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • juustoraastetta

Valmistusohje

 

1. Silppua sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia hetki, lisää pinaatit ja paista sekoitellen muutamia minuutteja. Mausta suolalla ja pippurilla. Pane seos pienehköön uunivuokaan, lusikoi päälle tonnikala.

2. Sekoita maito ja muna keskenään. Kasta leipäviipaleet kunnolla seokseen ja asettele leipäpalat vuoan pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes leipä ruskistuu kauniisti ja juusto sulaa.

X