Pinaattikeitto ja täysjyväkrutongit
Pinaattikeitto hehkuu vahvalla vihreällä värillään terveellisyyttä. Pinaatti on oikea supervihannes, joka auttaa ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.
Ainekset
Pinaattikeitto
- 1 purjosipuli
- 1 jauhoinen peruna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 300 g pinaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 l vettä tai kasvislientä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Krutongit
- 4 viipaletta täysjyväleipää
- 2 tl oliiviöljyä
Lisäksi
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Pinaattikeitto ja täysjyväkrutongit valmistuvat näin helposti:
1. Halkaise ja pese purjo, suikaloi se. Kuori ja paloittele peruna.
2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota purjo pehmeäksi. Lisää perunat ja pinaatti ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää basilika sekä vesi ja hunaja. Kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Soseuta pinaattikeitto ja lisää nestettä, jos keitto jää paksuksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuutioi leipäviipaleet ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy. Paahda rapeiksi kuumalla paistinpannulla.
5. Mausta jogurtti sitruunamehulla, suolalla sekä mustapippurilla.
6. Tarjoa pinaattikeitto krutonkien ja maustetun jogurtin kanssa.
Lisää ravitsevia superkeittoja:
Kotiliesi.fi: Keväinen kalakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous