Reseptit

Pinaattipasta

Pasta on ruokaklassikko, jonka reseptiä voi muunnella mielikuvituksen mukaan. Pinaattipastaan saa vaihtelua fetajuustolla ja parmesaanilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattipasta

  • 300 g täysjyväspagettia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • ½-1 punaista chiliä
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 dl kermaa
  • fetaa tai raastettua parmesaania
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Pinaattipasta tehdään näin:

Valkosipulilla ja chilillä maustettu ja pinaatilla höystetty pasta on maukas ruoka ja nopea valmistaa. Pinaattipastan makua voi muunnella käyttämällä joko fetaa tai parmesaania, kuten kuvan annoksessa.

1. Huuhdo ja valuta pinaatti. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli, viipaloidut valkosipulinkynnet ja chili. Lisää pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele sekaan pinaattiseos. Lisää joko murennettu feta tai raastettu parmesaani. Raastettu sitruunankuori sopii myös hyvin pastan mausteeksi.

3. Lisää lopuksi pinaattipasta-annosten pinnalle reilusti silputtuja basilikanlehtiä.

Maista myös näitä maukkaita pastoja: Pasta con Zucchine, Sienitagliatelle ja Kiireisen lihapullapasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillifetapasta

X