Reseptit

Piparjuurisilakat

Limettimehulla ja suolalla kypsy­tetyt piparjuuri­silakat ovat raikas kalaherkku uusien perunoi­den kylkeen.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tuoreita silakkafileitä
  • 2-3 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
  • 1-1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Valuta lävikössä. Poista fileistä nahka ja puolita fileet pituussuunnassa.

2. Sekoita kulhossa limetin mehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Lisää kaikki mausteet oreganoa lukuun ottamatta.

3. Kääntele silakkafileet kastikkeen joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna silakoiden marinoitua ja kypsyä hapon vaikutuksesta yön yli.

4. Lisää joukkoon oregano hetkeä ennen tarjoilua. Silakat säilyvät lasipurkissa jääkaapissa hyvinä muutaman päivän.

Lisää herkkuja silakasta:

Inkivaari_korianterisilakat_1

Inkivääri-korianterisilakat

silakkaceviche

Silakkaceviche

balsamicosilakat

Balsamicosilakat

Kotiliesi.fi: Sitruunasilakat thaimaalaisittain

X