Reseptit

Pippurigraavattu lohi

Pippurinen lohi nautitaan ohuiden ruisleipäviipaleiden kera. Tillin tilalle voit kokeilla myös timjamia tai sitruunaverbenaa.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä (ruodoton)
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2-3 tl sokeria
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl kokonaisia viherpippureita
  • 1 tl kokonaisia roseepippureita
  • muutama oksa tuoretta tilliä

tarjoiluun

  • ohuita ruislimppuviipaleita
  • voita
  • tilliä

Valmistusohje

1. Nosta lohifilee voi- tai leivinpaperille ja kuivaa fileen pinta talouspaperilla.

2. Ripottele fileen pinnalle merisuola ja sokeri. Murskaa pippurit morttelissa ja ripottele myös ne fileen pinnalle. Lisää päälle tuoreita tillin oksia ja kääri filee mausteineen tiiviiseen paperipakettiin ja kääri paperipaketti napakasti esimerkiksi muovipussiin. Anna lohen maustua vähintään neljä tuntia mieluiten yön yli.

3. Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi fileerausveitsellä.

4. Voitele ruislimppuviipaleet voilla ja asettele päälle lohiviipaleita. Viimeistele tuoreilla tillinoksilla.

Mainiot graavikalat syntyvät myös näillä ohjeilla:

timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi

Timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi

graavilohta_fenkolikurkkusalaattia

Graavilohta ja kurkku-fenkolisalaattia

Metsamarjagraavattu_siika_2

Metsämarjagravattu siika

Kotiliesi.fi: Tervagraavattu lohi

X