Reseptit

Pistaasipullat

Pistaasipullien tekemisessä ei täytettä säästellä. Pähkinätäytteen voi maustaa joko vaniljalla tai piparkakkumausteella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 annosta pullataikinaa (2,5 dl:n taikina)

Täyte:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g pistaasipähkinän sydämiä
  • 1 dl tavallista tai fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai piparkakkumaustetta

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Pinnalle:

  • raesokeria

Valmistusohje

Pehmeästä pullataikinasta syntyvät parhaat pullat. Voit maustaa joulupullataikinan ruotsalaiseen tapaan sahramilla.

1. Valmista pehmeä pullataikina. Pane pähkinät tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Sekoita sokeri, pähkinät ja vaniljasokeri voihin. Vatkaa tasaiseksi.

2. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levyt rullaksi ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane pistaasipullat paperisiin muffinivuokiin ja aseta vuoat muffinipellin koloihin.

3. Anna pistaasipullien kohota, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pistaasipulla 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

X