Reseptit

Pizza bianco

Herkkusienten ja artisokan hienostuneet maut pääsevät hienosti oikeuksiinsa ilman tomaattikastiketta valmistetussa pizza biancossa. Tällä ohjeella voit valmistaa 2 isompaa tai 4 pikkupizzaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl haaleaa vettä
  • 15 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 1 1/2 ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 75 g raastettua parmesaania
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g öljyyn säilöttyä latva- artisokkaa
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • mustapippuria myllystä
  • rucolaa

Valmistusohje

 

1. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Sekoita suola, oregano ja murskattu valkosipulinkynsi ranskankermaan. Viipaloi herkkusienet ja paloittele latva-artisokat. Sekoita herkkusieniviipaleisiin vähän oliiviöljyä. Paloittele mozzarella.

3. Jaa taikina kahteen tai neljään palaan. Kauli palat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjille ensin ranskankermaseos, sitten parmesaaniraaste ja kasvikset. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria.

4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Pane mozzarellapalat ja rucola valmiiden pizzojen pinnalle.

 

 

X