Reseptit

Pomelosalaatti, thai-vinaigrette ja tandoorikalapuikot

Pomelosalaatti maustetaan thai-vinaigretella ja tarjotaan tandoorikalapuikkojen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pomelosalaatti:

  • 1 pomelo
  • 4 herkkusientä viipaleina
  • pala purjoa, erittäin hienoksi suikaloituna
  • eri salaatteja (lehtisalaattia, punaista endiiviä, jääyrttiä, daikonkrassia, ananassalviaa, tah tsaita ja sangokrassia)

Thai-vinaigrette:

  • 1 sitruunaruoho, vaalea keskiosa hienonnettuna
  • 1/2 salottisipulia, hienonnettuna
  • 3 rkl kalakastiketta (nam pla)
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 dl limemehua
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • tuoretta korianteria
  • kevätsipulia renkaina
  • tuoretta chiliä

Tandoorikalapuikot:

  • 2 kuhafileetä (noin 300 g)
  • 1 rkl tandoorimausteseosta
  • suolaa, pippuria
  • leivitykseen vehnäjauhoja, munaa ja leipäraastetta
  • kypsentämiseen öljyä
  • (puisia grillitikkuja)

Kookoskerma:

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl currya

Valmistusohje

 

Kuori pomelo, lohko ja irrota lohkoista kalvot ja laita hedelmäliha paloina mehuineen kulhoon. Pese, valuta ja linkoa lehtisalaatti kuivaksi. Huuhdo ja valuta minisalaatit. Leikkaa endiivistä kantaosa pois ja irrota lehdet kokonaisina.

Revi lehtisalaatin lehdet kulhoon, lisää herkkusieniviipaleet, purjosuikaleet, endiivin lehdet ja minisalaatit. Mausta suolalla ja thai-vinaigrettellä. Sekoita kevyesti nostellen.

Jaa salaatti lautasille ja tarjoa tandoorikalapuikkojen ja kookoskerman kera.

Pomelon asemesta voit käyttää esimerkiksi verigreippiä.

Thai-vinaigrette:

Sekoita kaikki ainekset voimakkaaksi kastikkeeksi. Maistuu pomelosalaatin, papaijan ja grillattujen rapujen kanssa.

Tandoorikalapuikot:

Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa sormen levyisiksi suikaleiksi. Mausta kalasuikaleet tandoorimausteseoksella, suolalla ja pippurilla.

Pyöritä kalasuikaleet vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi leipäraasteessa. Friteeraa 180- asteisessa öljyssä noin minuutin ajan. Työnnä puutikku kypsän suikaleen sisään.

Tarjoa kookoskerman kanssa.

Kookoskerma:

Vatkaa kaikki aineet kulhossa ja jaa laseihin. Nosta kaksi kalapuikkoa pystyyn lasiin. Tarjoa pomelosalaatin kera.

X