Reseptit

Porkkanahalva

Porkkanahalva on yksinkertaisista aineksista valmistettu jälkiruokaherkku, jota Intiassa tarjotaan etenkin talviaikaan. Tarjoa porkkanahalva esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 5 dl (täys)maitoa
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 0.5 tl jauhettua kardemummaa
  • 25 g mantelilastuja

Valmistusohje

1. Raasta porkkanat raastimen hienolla terällä. Pane maito ja porkkanat paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen, kunnes raaste on pehmeää ja maito haihtunut.

2. Lisää voi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja kypsennä halvaa edelleen, kunnes se on kuivahkoa. Lisää rusinat, kardemumma ja mantelilastut.

X