Reseptit

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu joulun perinteisiin. Kaupan laatikoiden sijasta voit valmistaa sen myös itse omassa keittiössäsi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Porkkanalaatikko on monien ykkössuosikki.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanalaatikko

  • 1 kg porkkanoita
  • vettä
  • suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä tai esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Valmistusohje

Porkkanalaatikko tehdään näin:

Porkkanalaatikko on helppotekoinen ja hurmaa niin aikuiset kuin lapsetkin.

1. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanat keitinvedestä ja survo porkkanat perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

2. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi  (voit käyttää porkkanoiden keitinvettäkin) ja lisää kiehuvaan veteen riisi tai ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti ja lisää sitten riisin ja ohrasuurimoiden joukkoon maito. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

3. Sekoita puuron joukkoon survotut porkkanat ja munat. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä. Voitele uunivuoka. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista porkkanalaatikko 150 asteen uuninlämmössä. Porkkanalaatikon paistoaika on noin kaksi tuntia.

Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään bataattilaatikko

X