Reseptit

Porkkanapyörykkäpasta

Raakapasta on aina al dente. Pasta syntyy raakakokilta erilaisista kasviksista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl liotettuja manteleita
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1/2 tl suolaa

kurpitsapasta

  • 1 myskikurpitsa eli butternut squash

manteli-yrttipesto

  • 3 rkl manteleita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa, rakuunaa
  • 1/2 tl raastettua valkosipulia
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

1. Purista hienoksi raastettu porkkanaraaste kuivaksi siivilän läpi. Valuneen porkkanamehun voit juoda tai käyttää raakakeittoihin. Nosta monitoimikoneeseen ensin aurinkokuivatut tomaatit. Aja tasaiseksi soseeksi.

2. Lisää koneeseen mantelit ja jauha tasaiseksi. Kaavi seos nuolijalla kulhon pohjalle. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä loput ainekset. Aja tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja anna niiden kuivahtaa lautasella hetkisen aikaa.

3. Halkaise kurpitsa pystysuunnassa kahtia ja poista siemenet. Kuori kurpitsat. Vedä kurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä lastuja. Voit leikata halutessasi lastuja vielä ohuemmiksi suikaleiksi.

4. Valmista manteli-yrttipesto. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi seokseksi. Kaavi seos suurempaan kulhoon ja nostele joukkoon ”kurpitsapasta”. Sekoita ainekset varoen ja anna suikaleiden hetken aikaa marinoitua.

5. Annostele kurpitsasuikaleet tarjoilulautasille ja tarjoa porkkanapyöryköiden kera.

X