Reseptit

Porkkanasalaatti

Tuoreet yrtit sekä inkiväärillä maustettu öljykastike tuovat jännittävän säväyksen porkkanasalaattiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1/2–1 ruukku korianteria
  • 1/2–1 ruukku minttua

Kastike

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kaada kastike porkkanasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. Silppua yrtit, paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Hienonna tai suikaloi punasipuli. Sekoita ainekset keskenään.
2. Sekoita kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike porkkanasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.

Katso myös:

Mausteinen porkkanasalaatti Ruoka.fi

Porkkana-kikhernesalaatti Ruoka.fi

Thaimarinoitu porkkanasalaatti Kotiliesi.fi

X