Reseptit

Porkkanavohvelit

Porkkanaraaste antaa vohvelille väriä ja makeutta.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl voisulaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Sekoita nesteet ja munat keskenään. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula. Anna taikinan seistä hetki.

Sipaise vohvelirauta rasvalla. Paista vohvelit kullanruskeiksi ja tarjoa vastapaistettuina marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vohvelit ja letut sopivat vaikka välipalaksi:

porkkanalettuihin kätketyt kasvisket

Porkkanalettuihin kätketyt kasvikset

porkkanaletut

Porkkanaletut

earl greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

Earl greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

Kotiliesi.fi: Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

X