Potluck by one:Marinoitu peruna-papusalaatti

Potluck by one:Marinoitu peruna-papusalaatti 

Mainos
yli 2h
Keskitaso

Ainekset

1 kg perunoita
400 g vihreitä papuja (pakaste)
1 iso kesäkurpitsa
250 g kirsikkatomaatteja
2 tl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

marinadi:

2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl vettä
1 1/2 rkl sinappia
1 1/2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 tl Urtekram Provencen yrtit -maustetta
1 mm (tai maun mukaan) Urtekram chilihiutaleita
1 mm Urtekram sinappijauhetta

Valmistusohje

  1. Laita perunat kiehumaan. Ota pavut sulamaan hyvissä ajoin tai pidä niitä hetken aikaa kuumassa vedessä. Jätä pavut valumaan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Levitä kesäkurpitsat leivinpapereilla päällystetyille pelleille. Sivele kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda kesäkurpitsaviipaleita 250 asteessa kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat täysin pehmenneet.
  4. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Laita pavut pannulle. Yhdistä hunaja ja soijakastike ja kaada papujen päälle. Mausta mustapippurilla. Paista papuja kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  5. Valmista marinadi: Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
  6. Pilko keitetyt perunat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa paahdetut kesäkurpitsat sopivan kokoisiksi paloiksi.
  7. Laita perunat, tomaatit, pavut ja kesäkurpitsapalat kulhoon. Kaada päälle marinadi. Sekoita ja laita kylmään. Anna salaatin tekeytyä vähintään pari tuntia.

Jos korvaat hunajan siirapilla tai fariinisokerilla, on resepti vegaaninen.

Potluck by one -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Avainsanat