Pulla-akka leipoo: Omena-sinihomejuusto-galette

Pulla-akka leipoo: Omena-sinihomejuusto-galette 

Mainos
6 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

POHJA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

5 keskikokoista omenaa
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1/2 tl Urtekram chilihiutaleita
8 Urtekram kokonaista kardemummaa
50-70 g sinihomejuustoa (Aura)
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
90 g maustamatonta tuorejuustoa
hunajaa

Valmistusohje

Yhdistä jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja mutoile ripeästi taikina tasaiseksi. Varo, ettet vaivaa liikaa, jotta sitkoa ei synny. Kääri taikina kelmuun ja siirrä viileään noin tunniksi.

Kuori tarvittaessa omenat ja paloittele ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kattilaan vesitilkan ja sokerin kanssa ja keitä muutama minuutti, jotta omenat pehmenevät. Avaa kardemummat joko käsin tai huhmareessa ja lisää aromaattiset siemenet sekä chili-hiutaleet omenoiden joukkoon.

Kauli viileä taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 25 cm ympyräksi. Levitä keskelle tuorejuusto, jätä reunat paljaaksi. Asettele maustetut omenat tuorejuuston päälle, käännä reunat täytteen päälle ja murusta pinnalle sinihomejuusto. Lisää vielä maun mukaan saksanpähkinöitä tuomaan purutuntumaa.

Paista omenapiiras kypsäksi uunin alemmalla keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes reuna on saanut aavistuksen väriä. Valuta kypsän piiraan päälle vielä juoksevaa hunajaa.

Pulla-akka leipoo -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Raaka-aineet:

Avainsanat