Reseptit

Pulled pork BBQ Burger

Pulled porkin eli nyhtöpossun lihan voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Hampurilaissämpylän sijasta voi käyttää paistovalmista ciabattaleipää tai tortilloita.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg possun niskaa eli kasleria
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl piparkakkumaustetta
  • 500 g amerikkalaista savunmakuista grillikastiketta

Lisäksi:

  • 6 isoa hampurilaissämpylää tai
  • 2 paistovalmista ciabattaleipää
  • amerikkalaista kaalisalaattia

Valmistusohje

1. Hiero liha suolalla ja pippurilla, jota saa olla reilusti. Pane liha kannelliseen uunipataa. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Lisää grillikastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 110 asteessa 4-5 tuntia.

2. Ravista pataa reilusti ennen kuin avaat kannen, nosta liha kastikkeesta ja revi se sitten kahdella haarukalla ”riekaleiksi”. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.

3. Tarjoile pulled pork paahdetun sämpylän tai juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa amerikkalaisen kaalisalaatin kanssa.

X