Reseptit

Punaherukkaraakamehu

Punaherukkaraakamehu valmistuu jääkaapissa kaksi vuorokautta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmista raikasta raakamehua punaherukasta.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 l punaherukoita
  • 2 l vettä
  • 0.8 tl viini- tai sitruunahappoa
  • 10 dl sokeria

Valmistusohje

Puhdista marjat ja survo ne sosemyllyllä tai survimella. Jos soseutat marjat tehosekoittimessa, ne pitää riipiä ennen soseuttamista. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada vesi marjasurvoksen päälle ja sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon. Anna seoksen seistä jääkaapissa kaksi vuorokautta. Sekoita muutaman kerran. Siivilöi mehu ja lisää sokeri. Sekoita aineita, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Jaa mehu pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin, sulje pullot ja säilytä viileässä. Laimenna mehu ennen tarjoilua vedellä (1:1).

Vihje

Voit tehdä samanlaista raakamehua puolukoista.

X