Reseptit

Punainen lohikeitto

Kokeile vaihteeksi tomaatilla maustettua punaista lohikeittoa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohta
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 7 dl vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 4 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kalakeiton ei tarvitse aina olla kirkas tai kermainen. Kokeile vaihteeksi tätä tomaatilla maustettua punaista lohikeittoa.

1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele kuoritut perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipuleita ja valkosipulia voissa kattilan pohjalla miedossa lämmössä. Lisää joukkoon perunat ja porkkanat ja kääntele hetken.
3. Lisää kattilaan tomaattikastike, chilitahna ja vesi. Kiehauta liemi ja murenna joukkoon kalaliemikuutiot.
4. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon lohikuutiot ja kerma ja anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. Mausta keitto sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä.

Lisää kalakeittojen reseptejä:

Provencelainen kalakeitto
Unkarilainen kalakeitto
Thaimaalainen kalakeitto
Moskovan seljanka

X