Punainen lohikeitto

Punainen lohikeitto 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

600 g lohta
5 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
7 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
1 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
4 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kalakeiton ei tarvitse aina olla kirkas tai kermainen. Kokeile vaihteeksi tätä tomaatilla maustettua punaista lohikeittoa.

1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele kuoritut perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipuleita ja valkosipulia voissa kattilan pohjalla miedossa lämmössä. Lisää joukkoon perunat ja porkkanat ja kääntele hetken.
3. Lisää kattilaan tomaattikastike, chilitahna ja vesi. Kiehauta liemi ja murenna joukkoon kalaliemikuutiot.
4. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon lohikuutiot ja kerma ja anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. Mausta keitto sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä.

Lisää kalakeittojen reseptejä:

Provencelainen kalakeitto
Unkarilainen kalakeitto
Thaimaalainen kalakeitto
Moskovan seljanka

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat