Reseptit

Punainen papupata

Papupata sopii syötäväksi sellaisenaan, riisin kera tai vaikkapa täysjyvätortillojen täytteenä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Vegaaninen papupata houkuttelee herkuttelemaan talvipakkasilla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tlk kypsiä valkoisia papuja
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 dl hienonnettua salviaa
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 400 g chilimaustettua tomaattimurskaa
  • 2 tl tummaa ruokosokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • 1-2 dl vettä

Valmistusohje

1. Valuta pavut lävikössä. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chilipalko.
2. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipulit ja chili. Kuullota pehmeäksi ja lisää loput ainekset, myös valutetut pavut.

3. Hauduta noin 30 minuuttia hiljaa poreillen ja lisää vettä tarvittaessa, jos pata muuttuu liian paksuksi.

4. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.

Mehevimmät padat syntyvät pavuista ja linsseistä:

linssi-daal

Linssi-daal

linssipata ja valkosipulipinaatti

Linssipata ja valkosipulipinaatti

papu_kasvispata

Raikas papu-kasvispata

Kotiliesi.fi: Linssi-kasvispata

X