Reseptit

Punainen sillihyytelö ja piparjuurikastike

Tarjoa sillihyytelön lisäkkeenä piparjuurikastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 4 matjessillifileetä
  • 4 etikkapunajuurta
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 400 g kermaviiliä tai kevytranskankermaa
  • 1 pieni tlk kapriksia
  • rouhittua mustapippuria
  • (mineraalisuolaa)
  • 1 sitruunan mehu

kastike:

  • 200 g kermaviiliä tai kevytranskankermaa
  • 1-2 tl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Hienonna sillifileet, etikkapunajuuret, kuoritut munat, kuorittu punasipuli ja tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet kermaviilin tai kevytranskankerman joukkoon. Lisää valutetut kaprikset ja mausta seos maun mukaan mustapippurilla ja tarvittaessa mineraalisuolalla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kumoa seos yhteen suureen vuokaan tai annosvuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet. Tarjoa kastike hyytelön lisäkkeenä.

X