Reseptit

Punajuuri-mozzarellasalaatti

Punajuuret ja porkkanat ovat nyt makeimmillaan. Ohueksi leikatut punajuuret ja puolitetut porkkanat paahtuvat pannulla pikaisesti al dente-kypsiksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pienehköä punajuurta
  • 4 pientä porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria
  • 1 ps rucolaa
  • 3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 1-2 mozzarellajuustopalloa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuelti. Puolita kuoritut porkkanat. Kaada öljy kahdelle paistinpannulle. Paahda punajuuria noin 10 minuuttia, porkkanoita 5 minuuttia. Mausta kasvikset balsamicolla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
2. Levitä rucola lautasille. Lisää päälle haaleat kasvikset, siemenet ja revitty mozzarella. Rouhi päälle mustapippuria. 

X