Reseptit

Punajuurikala

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1 annos valmista ruis-perunataikinaa tai itse tehtyä ruisvoitaikinaa:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 100 g voita
  • 3-4 rkl vettä

täyte:

  • 400 g raastettua punajuurta
  • 1 tl hunajaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 tai piparjuurta
  • 2 tölkkiä kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 2 dl paloiteltua savukalaa
  • nippu tilliä tai hiukan tuoretta timjamia

Valmistusohje

Nypi ruis- ja vehnäjauhot voin kanssa ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputa taikina levyksi paistosvuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa 6 minuuttia.

Yhdistä munat ja juusto punajuuriraasteen kanssa, mausta seos piparjuurella ja yrteillä.

Perkaa ja paloittele kala. Levitä kalapalat esikypsennetyn paistospohjan päälle. Valuta punajuuriseos vuokaan ja pane paistos uuniin. Anna paistua puolisen tuntia.

Tarjoa villivihannesten tai nuorien punajuurilehtien tai lehtisalaatin kanssa.

Ketosalaatti:

Kerää loivareunaisia, nuoria voikukan lehtiä, horsman lehtiä, mausteeksi suolaheinää ja vuohenputkea. Valuta lehdille kylmäpuristettua oliiviöljyä tai rypsiä sekä viinietikkaa tai sitruunaa ja mausta ripauksella suolaa.

Vinkki:

Kun punajuuret ovat nuoria, ne kypsyvät piirakassa piparjuuren ja savukalan kanssa herkullisiksi. Tässä käytettiin valmista ruistaikinaa. Jos leipominen ei innosta, kumoa täytteen ainekset uunipannuun ja kypsennä kuten uunimunakas.

X