Reseptit

Punasikuririsotto

Punasikuririsotto sopii hyvin tarjottavaksi pariloidun rosmariinitonnikalan kanssa.

Teksti:
Raija Uljas

Suikaloitu punasikuri antaa risotoille makua ja väriä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punasikuririsotto

  • 1 punasikuri
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 300 g risottoriisiä, esim. Carnaroli
  • puoli pulloa valpolicella classicoa, esim. Superiore Zenatoa
  • 7 dl kuumaa vasikanlientä (fondi)
  • suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 40 g voita
  • 1 1/2 dl grana padanoa tai parmesaania lastuina

Valmistusohje

Punasikuririsotto valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa punasikuri suikaleiksi ja ryöppää nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Kaada valumaan siivilään.

2. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi ja anna sen kuullottua läpikuultavaksi. Kaada joukkoon puolet punaviinistä ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää loput viinistä ja keitä sekoittaen, kunnes se on imeytynyt.

3. Lisää sitten kauhallinen kerrallaan kuumaa lientä ja anna sen aina imeytyä. Kun kaikki liemi on käytetty, on riisikin melkein kypsää. Siihen kuluu noin 20 minuuttia. Risoton tulee olla tässä vaiheessa kermamaisen löysää. Lisää lientä, mikäli tarpeen.

4. Lisää punasikuri ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon voi ja parmesaanilastut. Älä keitä enää. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Tarjoa punasikuririsotto esimeriksi pariloidun tonnikalapihvin tai lohen kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Täydellinen risotto – näillä neuvoilla teet elämäsi pehmeimmän risoton

 

X