Punssi-kinuskikakku
Suklaakinuskilla maustettu punssikakku sulattaa makeanystävän sydämen. Koristele tämä kakku hedelmäpaloilla ja marjoilla.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunajauhoja tai ohrakasta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl punssia
Kostutukseen:
- 1/2 dl punssia
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl sokeria
Kuorrutus:
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
- 100 g valkoista, tummaa tai maitosuklaata
Pinnalle:
- kauden hedelmiä ja/tai marjoja
Valmistusohje
1. Vatkaa sokerit pehmeään rasvaan. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi punssi.
2. Voitele ja korppujauhota joko rengasvuoka tai pieni irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan n. 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
3. Anna kakun jäähtyä haaleaksi. Kumoa kakku vuoasta ja huuhtaise vuoka puhtaaksi. Pane kakku takaisin vuokaan ja pistele kakkuun sinne tänne tikulla reikiä. Kaada päälle punssi-vesi-sokeri-liemi. Peitä kakku foliolla ja anna mehevöityä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
4. Kuumenna kinuski pienessä kattilassa tai mikrouunissa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita kuorrutus tasaiseksi, kaada kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja marjoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous