Reseptit

Punssi-kinuskikakku

Suklaakinuskilla maustettu punssikakku sulattaa makeanystävän sydämen. Koristele tämä kakku hedelmäpaloilla ja marjoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoja tai ohrakasta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl punssia

Kostutukseen:

  • 1/2 dl punssia
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Kuorrutus:

  • 1 dl valmista kinuskikastiketta
  • 100 g valkoista, tummaa tai maitosuklaata

Pinnalle:

  • kauden hedelmiä ja/tai marjoja

Valmistusohje

1. Vatkaa sokerit pehmeään rasvaan. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi punssi.

2. Voitele ja korppujauhota joko rengasvuoka tai pieni irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan n. 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

3. Anna kakun jäähtyä haaleaksi. Kumoa kakku vuoasta ja huuhtaise vuoka puhtaaksi. Pane kakku takaisin vuokaan ja pistele kakkuun sinne tänne tikulla reikiä. Kaada päälle punssi-vesi-sokeri-liemi. Peitä kakku foliolla ja anna mehevöityä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

4. Kuumenna kinuski pienessä kattilassa tai mikrouunissa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita kuorrutus tasaiseksi, kaada kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja marjoilla.

Maista myös näitä ihania kakkuja:

987269-Juustokakku,590.jpg

Jäädytetty kinuski-juustokakku

975806-karpalo-maitosuklaakakku.jpg
© Jukka Pakarinen

Maitosuklaa-karpalokakku

Omena-kinuskikakku

Omenainen kinuskikakku

Kotiliesi.fi: Puolukkamoussekakku

X