Reseptit

Puolukkaiset rahka-tattariletut

Tattari ja puolukka sopivat syksyisiin jälkiruokalettuihin. Tattarijauhot ovat hyvä vaihtoehto ohukaisiin ja pienenä määränä leipätaikinoihinkin.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk maitorahkaa
  • 4 kananmunaa
  • 0.5 dl hedelmäsokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 25 g margariinia sulatettuna
  • 1 dl kokonaisia puolukoita
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

 

1. Sekoita kulhossa maitorahka, kananmunat, sokerit ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi margariinisula ja puolukat. Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.

2. Kuumenna lettupannu ja voitele sen syvennykset kevyesti rypsiöljyllä.

3. Paista letut kauniin värisiksi keskilämmöllä 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa ne kevyesti makeutetun omenasoseen tai marjakastikkeen kanssa.

X