Reseptit

Puuroleipäset

Käytä tähteeksi jäänyt puuro puuroleipäsiin.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Puuroleipäset maistuvat niin aamulla kuin illallakin.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puuroleipäset:

  • 3 dl veteen keitettyä kaurapuuroa
  • 2 dl kuumaa vettä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • n. 4 dl sämpyläjauhoja
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1/2 dl öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita puuron joukkoon vesi, suola ja sokeri. Sekoita sämpyläjauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää jauhot sekä öljy puuron joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä pehmeä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai pellille tasaiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä neliöiksi ja anna levyn kohota liinalla peitettynä.

3. Voit ripotella leipästen pinnalle puurohiutaleita tai sämpyläjauhoja. Paista leipäsiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Murra ne jäähtyneinä irti toisistaan viivoja pitkin.

Vinkki: Kaurapuuron sijasta voit käyttää puuroleipäsiin mitä tahansa tähteeksi jäänyttä puuroa tai vaikkapa perunamuusia.

 

X