Raakapasta yrttiöljyn ja fetan kera
Pasta ilman hiilihydraatteja syntyy yrteillä maustetusta kesäkurpitsasta.
Ainekset
- 1 kiinteä kesäkurpitsa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 2 rkl silputtua minttua
- kuivattua oreganoa
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 100 g fetaa
Valmistusohje
Raakapasta kesäkurpitsasta onnistuu helposti näin:
1. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi, spagettimaisiksi nauhoiksi.
2. Sekoita sitruunamehu, yrtit ja mausteet öljyyn, kääntele kastike kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon.
3. Murenna kesäkurpitsaspagetin pinnalle fetaa.
Vinkki: Sesongissa olevat kesäkurpitsat houkuttavat kokkaamaan. Niistä syntyy nopeasti herkullista, kevyttä ja terveellistä raakapastaa. Helpoiten pastan valmistus onnistuu vihannessorvilla, mutta myös kuorimaveitsi sopii tarkoitukseen hyvin. Suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi nauhoiksi, mutta jätä vetinen siemenkota käyttämättä. Kokeile myös kesäkurpitsakääryleitä pastakastikkeella.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuvat kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous