Reseptit

Raikas papu-kasvispata

Kasvispadan juju on sitruuna-tagine-tahnassa, joka antaa padalla taivaallisen aromin. Voit korvata tahnan säilötyillä sitruunoilla ja currytahnalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 kiinteää perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl chililastuja
  • 2 rkl sitruuna-tagine-tahnaa
  • 1 tlk säilykeminitomaatteja liemineen
  • 2 dl kookoskermaa
  • (1–2 dl vettä)
  • 200 g kypsiä edamamepapuja
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat reiluiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi purjo.

2. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää kasvikset. Paista pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää chililastut ja tagine-tahna. Kääntele maut sekaisin ja lisää säilyketomaatit ja kookoskerma. Kiehauta ja hauduta kannen alla hiljaa poreillen niin, että perunat pehmenevät. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.

3. Lisää sitten pavut ja kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Viimeistele papu-kasvispata hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoile hyvän leivän kera.

Kasvispata parhaimmillaan:

943862-nopea_kasvispata.jpg

Nopea kasvispata

986072-kasvis_linssipata,590.jpg

Kasvis-linssipata

730655-kikhernepata.jpg

Kikhernepataa ja riisiä

Kotiliesi.fi: Mausteinen linssipata

X