Reseptit

Raikas tomaattikastike

Tomaattikastikkeesta tulee raikkaan makuinen, kun se saa muhia mausteineen kylmässä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g laadukasta tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 oksaa tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua oreganoa
  • 4 oksaa tuoretta basilikaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 3/4 tl merisuolaa

Valmistusohje

1. Sekoita tomaattimurskan jouk­koon murskatut valkosipulin­ kynnet, yrtit, öljy, punaviinietikka, sokeri ja suola. Nosta jääkaap­piin maustumaan vähintään 4 tunniksi.

2. Nosta yrtit ja valkosipulinkyn­net kastikkeen joukosta pois. Maista ja laita tarvittaessa lisää suolaa ja sokeria. Kastike ei saa ol­la liian suolaista, sillä tomaatti­kastikkeen päälle ripoteltu juusto tuo pitsaan suolaisuutta.

3. Levitä kastike taikinan päälle.

Kielen vievät tomaattikastikkeet teet myös näin:

tomaattinen pizzakastike

Tomaattinen pizzakastike

pizzakastike

Pizzakastike

pizza

Tomaattikastike pizzalle

Kotiliesi.fi: Tomaattikastike pizzaan

X