Reseptit

Ranskalainen rapukeitto

Ripottele ranskalaisen rapukeiton pinnalle ruohosipulia. Maukas keitto tarjotaan grissinien eli leipätikkujen kanssa. Maista heti!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti pakasterapuja
  • 1 porkkana
  • 1 pala fenkolia
  • timjamin ja persiljan oksia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • kalalientä + valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • sahramia
  • tilkka konjakkia tai sitruunamehua
  • cayennepippuria
  • 2 rkl voita
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sulata ja kuori ravut. Säästä pyrstöt valmiisiin keittoannoksiin ja käytä kuoret ja sakset liemeen.

2. Kuullota silputut kasvikset ja tomaattipyree öljyssä kattilassa. Lisää ravunkuoret, yrtit ja sen verran kalalientä ja valkoviiniä, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta lientä kannen alla parikymmentä minuuttia.

3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää kerma ja hummerifondi, mausta sahramilla, konjakilla tai sitruunamehulla ja kajennepippurilla. Keitä muutamia minuutteja. Suurusta keitto vaalealla maizena suurusteella, keitä pari minuuttia ja viimeistele parilla voinokareella.

4. Jaa ravunpyrstöt lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa grissinien eli leipätikkujen kanssa.

Lisää maukkaita keittoja:

helppo_bouillabaisse

Helppo bouillabaisse

katkarapu-avokadokeitto
© Jukka Pakarinen

Katkarapu-avokadokeitto

978169-katkarapukeitto_aasialaisittain.jpg

Lämmittävä katkarapukeitto aasialaisittain

Kotiliesi.fi: Kookos-katkarapukeitto

X