Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa
Klassinen kuorrutettu uunikirjolohi on parasta viikonloppuaruokaa: maukas, mutta helppo ja nopea valmistaa.
Ainekset
- 700–800 g kirjolohifileetä
- ripaukset suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippuria
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2–3 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ripaus paprikajauhetta
- 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
Kapris-perunamurska
- 700 g jauhoisia perunoita
- vettä
- 1 tl suolaa
- 3–4 rkl kapriksia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuivaa lohifilee talouspaperilla, ja nosta se uunivuokaan. Mausta pinta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
2. Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunamehu, raastettu kuori, tilli, paprikajauhe sekä fenkoli. Levitä seos tasaisesti lohifileen pinnalle.
3. Paista lohifileetä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
4. Kuori perunat, ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Murskaa kypsät perunat perunasurvimella, ja lisää joukkoon kaprikset sekä oliiviöljy ja tilli. Tarjoile uunikirjolohen kanssa.
Katso myös:
Lohiseljanka, Ruoka.fi
Lämmin lohisalaatti, Ruoka.fi
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous