Reseptit

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Klassinen kuorrutettu uunikirjolohi on parasta viikonloppuaruokaa: maukas, mutta helppo ja nopea valmistaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Uunilohi kuorrutetaan ranskankermalla.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700–800 g kirjolohifileetä
  • ripaukset suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2–3 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ripaus paprikajauhetta
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina

Kapris-perunamurska

  • 700 g jauhoisia perunoita
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3–4 rkl kapriksia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuivaa lohifilee talouspaperilla, ja nosta se uunivuokaan. Mausta pinta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunamehu, raastettu kuori, tilli, paprikajauhe sekä fenkoli. Levitä seos tasaisesti lohifileen pinnalle.

3. Paista lohifileetä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.

4. Kuori perunat, ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Murskaa kypsät perunat perunasurvimella, ja lisää joukkoon kaprikset sekä oliiviöljy ja tilli. Tarjoile uunikirjolohen kanssa.

Katso myös:
Lohiseljanka, Ruoka.fi
Lämmin lohisalaatti, Ruoka.fi
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain, Kotiliesi.fi

X