Reseptit

Ranskankermassa graavatut silakat

Ranskankermassa graavatut silakat maistuvat parhaiten mädin ja Ahvenanmaan mustan leivän kanssa. Mätiä voit terästää Ålvadosilla, joka on ahvenanmaalaista calvadostyyppistä omenaviinaa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g ruodottomia silakkafileitä
  • 4 rkl etikkaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 rkl suolaa

kastike:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl majoneesia
  • suolaa, pippuria

lisäksi:

  • 200 g siianmätiä
  • n. 1 rkl Ålvadosia tai calvadosta
  • mustaa leipää

Valmistusohje

Michael Björklundin ranskankermassa graavattujen silakoiden koristeena on mätiä ja Ahvenmaan mustan leivän kuutioita.

Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola. Lisää silakkafileet ja anna niiden maustua liemessä 4 tuntia, jonka aikana ne muuttuvat vaaleiksi. Kaada liotusliemi pois ja valuta fileet.

Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Lisää fileet. Sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Terästä siianmätiä tilkalla Ålvadosia, ahvenanmaalaista calvadostyyppistä Tjudön omenaviinaa. Voit käyttää myös calvadosta. Tarjoa silakat mädin ja Ahvenanmaan mustan leivän kanssa.

X