Ranskankermassa graavatut silakat
Ranskankermassa graavatut silakat maistuvat parhaiten mädin ja Ahvenanmaan mustan leivän kanssa. Mätiä voit terästää Ålvadosilla, joka on ahvenanmaalaista calvadostyyppistä omenaviinaa.
Ainekset
- 300 g ruodottomia silakkafileitä
- 4 rkl etikkaa
- 2 1/2 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
kastike:
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl majoneesia
- suolaa, pippuria
lisäksi:
- 200 g siianmätiä
- n. 1 rkl Ålvadosia tai calvadosta
- mustaa leipää
Valmistusohje
Michael Björklundin ranskankermassa graavattujen silakoiden koristeena on mätiä ja Ahvenmaan mustan leivän kuutioita.
Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola. Lisää silakkafileet ja anna niiden maustua liemessä 4 tuntia, jonka aikana ne muuttuvat vaaleiksi. Kaada liotusliemi pois ja valuta fileet.
Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Lisää fileet. Sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla.
Terästä siianmätiä tilkalla Ålvadosia, ahvenanmaalaista calvadostyyppistä Tjudön omenaviinaa. Voit käyttää myös calvadosta. Tarjoa silakat mädin ja Ahvenanmaan mustan leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous