Reseptit

Raparperi-semifreddo

Semifreddo on ihanan kesäinen jälkiruoka, jonka raikastaa kotimainen raparperi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 dl raparperihilloa
  • 2 dl paahdettuja pähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla.

2. Mittaa kulhoon kuohukerma ja mascarpone. Vatkaa käsin niin, että seos muuttuu paksuhkoksi vaahdoksi. Lisää myös sokeri ja sitruunamehu. Sulata valkosuklaa ja kääntele se hieman jäähtyneenä kerma-mascarponeseokseen.

3. Lusikoi puolet raparperihillosta vuoan pohjalle ja lisää puolet kerma-mascarponeseoksesta. Tee toiset kerrokset hilloa ja kermaseosta. Ripottele pinnalle paahdetut ja rouhitut pähkinät.

4. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta. Ota semifreddo huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti.

X